Official Partner of BMW Motorrad

Våra webbsidor: 

Gå till
Välj språk:
Hawaii honeymoon

300 mil guidade grusturer

Under Adventure Days erbjuder vi mängder av olika grusturer. Kvartsdag (ca 2 tim), halvdag (ca 4 tim) och heldagsturer (ca 7 tim) är de olika längderna på turerna. Svårighetsgraden är graderad grön, blå, röd och svart, precis som när du väljer svårighet på en skidbacke. Turerna har vanligtvis två turledare och några kilometer in på turen stannar vi och delar upp gruppen i ett snabbare och ett lugnare gäng. På så sätt får du en andra möjlighet att välja tempo, utöver svårighetsgraden du redan valt vid bokningen. Turerna går till viss del på asfalt men i huvudsak på grusvägar och en och annan skogsväg. Det som utmärker de svårare turerna är att de går på mindre och sämre vägar och i ett något högre tempo. De svårare turerna finns även i lugnt tempo, för dig som vill ha den tekniska svårigheten men vill ta det lite lugnare och stanna lite oftare.

Alla våra turledare är utbildade av Touratech Offroad School för att kunna ge dig tips och råd under turerna. Vid några tillfällen under varje tur stannar vi och pratar om t.ex. blick, spårval & förarposition. Detta är för att du ska bli en bättre, och framförallt säkrare förare under Adventure Days.

Tänk på att aldrig någonsin köra över din egen förmåga, det är du som bestämmer hur snabbt du ska köra, inte den som ligger bakom eller framför! Vi kör med rotation (eng. corner man) vilket betyder att någon alltid står och visar vägen i nästa korsning. Det är ingen tävling utan äventyrskörning det handlar om. På raksträckorna slår vi alltid av på tempot (alla kan ju köra fort rakt fram…) för att samla ihop gruppen.

Tänk på att ta med dig ordentligt med vatten och något att tugga på vid stoppen, särskilt på de längre turerna. Det är också vår starka rekommendation att du har med dig en mobiltelefon.

Turerna bokas på plats i Säfsen

 

Våra olika turer:

Guidade grusturer - mycket lätta

Dessa turer passar alla motorcyklar och alla motorcyklister oavsett förkunskaper. Turerna för dig som inte vågat dig ut på grusvägen tidigare. Går på en blandning av asfalt och bra grusvägar. Kan köras med vanliga "asfaltsdäck" och passagerare utan problem. Vi kör i mycket lugnt tempo och stannar ofta. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.

Guidade grusturer - lätta

Något snabbare turer för dig som har viss grusvana. Här har vi mer fokus på körningen men turerna går på "vanliga" grusvägar och kan köras med "asfaltsdäck". Duktiga förare kan även ta med passagerare. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.

Guidade grusturer - medelsvåra

Mer tekniska turer som kräver en del grusvana. Räkna med ett högre tempo och lite sämre vägar. Grusdäck rekommenderas vid torrt väglag och är ett måste vid blött väglag. Passagerare rekommenderas ej. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.

Guidade grusture - medelsvåra i lugnt tempo

Samma turer som de "vanliga" röda men vi slår av på tempot och kommer vi till svårare passager tar vi oss igenom som ett team. En röd, mer teknisk tur i blått tempo kan man säga. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.

Guidade grusturer - svåra

Tekniska turer för dig som söker en utmaning. Mindre/sämre vägar, högre tempo, mjukare underlag, kanske någon vattenpassage etc. Grusdäck krävs och god grusvana är ett måste. Inga passagerare på denna tur. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.

Guidade grusturer - svåra i lugnt tempo

Samma turer som de "vanliga" svarta men vi slår av på tempot och kommer vi till svårare passager tar vi oss igenom som ett team. En svart, mer teknisk tur men i blå/rött tempo kan man säga. Svårighetsgraden ökar något vid blött underlag, men våra turledare anpassar alltid farten efter vädret så du behöver inte "byta" tur bara för att det regnar. Dock kan turen ta lite längre tid vid blött underlag.